Statera

Partner- en vloeracrobatiek: Tom-André Hendon, Jakobe Geens, Charlie Hession

Artistiek advies: Kiki Erlanger en Axel Guérin

Wij zien een wereld die uit balans is; de druk van de moderne westerse levensstijl destabiliseert het intuïtieve evenwicht tussen mensen. Het vermogen van onze soort om samen te werken is ongeëvenaard, maar wat zijn de bepalende factoren hierin?
Wij gaan door middel van fysiek onderzoek naar evenwicht, de balans in onze onderlinge relaties onderzoeken.
Als circusartiesten dagen wij ons elke dag uit om balans in de meest extreme en uiteenlopende posities te vinden. Hierbij constateren wij dat het vinden van een fysieke balans met een partner niet mogelijk is als het evenwicht op emotionele basis is verstoord. Dit zien wij als een begin van een golf in het groter geheel.

Zo denken wij dat onze vocabulaire bij uitstek geschikt is om dit verhaal te onderzoeken en de verbinding te maken met het publiek. Volgens ons zal dit onderzoek naar balans tussen twee en meerdere mensen en de compositie ervan, mensen laten nadenken over de manier waarop zij met anderen omgaan, als individu en in de context van het grotere geheel.
Hoe groot is de impact van een persoon op de groep? Wat is nodig om zich aan te passen?
We nodigen het publiek uit om de spanning te ervaren die hieruit ontstaat.

Stratera - Tom-André Hendon, Jakobe Geens, Charlie HessionStratera - Tom-André Hendon, Jakobe Geens, Charlie Hession

Stratera - Tom-André Hendon, Jakobe Geens, Charlie HessionStratera - Tom-André Hendon, Jakobe Geens, Charlie HessionStratera - Tom-André Hendon, Jakobe Geens, Charlie Hession