Koekoek

Milan Seegers: object manipulatie, handstand, contorsie

Advies regie: Luc van Esch.

Milan Seegers maakt een familievoorstelling geïnspireerd op de oude traditie van de side-shows uit de begintijd van het circus, waarin freaks aan het publiek werden getoond. Hij pleit voor het lef om een buitenbeentje te durven zijn. Deze voorstelling verenigt de romantiek van in de piste staan met de harde realiteit achter de schermen.
Milan vertelt het verhaal van een circus-muppet, die rondreist met zijn gedresseerde kip. Een maffe en absurde verschijning die arriveert met zijn koffertje en in een mum van tijd een heus decor uit het koffertje tovert. Met plezier laat hij zijn kunsten met zijn gedresseerde kip zien. Het kip legd eieren en zonder ook maar enige rekening te houden met de gevoelens van de kip gaat hij er mee gooien en jongleren. Even later maakt hij er “spiegeleieren’ van en draait en gooit hen in de lucht. Als de spiegeleieren beginnen te praten en hem uit te schelden raakt hij zijn zelfvertrouwen volledig kwijt.
Met dans en contorsie ligt hij letterlijk en figuurlijk in de knoop. Met enige moeite en aanmoediging door de toeschouwers zal het hem lukken om weer op te staan. Het ontstaat een acrobatische choreografie over jezelf oprapen en afstoffen en vooral nooit opgeven!

Koekoek - Milan SeegersKoekoek - Milan Seegers

Koekoek - Milan SeegersKoekoek - Milan Seegers

Koekoek - Milan Seegers