Hand aan hand

Saar Rombout en Maartje Fijen:
triple cloudswing en dans. Triple cloudswing is een circusdiscipline waar drie touwen in een U-vorm onder elkaar hangen.

Trailer vooronderzoek: https://www.youtube.com/watch?v=cnHXc7ipjoo

Website: www.saarrombout.com, www.maartjefijen.com

Circunstruction_2017_MeginZondervan-47

Circunstruction_2017_MeginZondervan-48

Circunstruction_2017_MeginZondervan-51

Circunstruction_2017_MeginZondervan-58

Saar Rombout en Maartje Fijen kennen elkaar al sinds ze 8 jaar oud waren en samen op Circus Elleboog zaten. Daarna zijn zij ieder een andere richting in gegaan: Maartje heeft haar bachelor in Choreografie gehaald en Saar haar bachelor in Circus and Performance Art, beide aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

maartje-met-saar Twee levenslange vriendinnen zoeken de grenzen van hun wederzijds vertrouwen in een tocht door een wereld van dans en luchtwerk. Een poging om in de lucht te dansen en over de grond te zweven. Ze gaan de uitdaging aan om twee werelden samen te brengen, dans van Maartje en triple-cloudswing van Saar. In deze nieuwe wereld ontmoeten zij elkaar en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Soms alleen, vaak samen: dragend, steunend op en hangend aan elkaar. Het is vallen en weer doorgaan. Een kwetsbare en menselijke vertoning van samen zijn.
Hoe kunnen wij dans en triple cloudswing met elkaar verbinden? We hebben allebei een relatie tot onze eigen techniek, maar ook tot elkaar en tot elkaars techniek. Deze verschillende relaties willen we tijdens dit project onderzoeken. Dit wordt zowel een fysiek als een theatraal onderzoek, in beide disciplines, los van elkaar en samen.
We willen onze onderlinge band met het publiek delen, onze vriendschap, het vertrouwen, maar ook onze relatie tot elkaars discipline en werk. Wanneer wij samen op het podium staan, dragen we onze jarenlange vriendschap met ons, die een bepaalde natuurlijke verbondenheid in zich draagt.