Cir-Kids 2017

cirkidsCir-Kids (Circus met Kids)
Cir-Kids is een samenwerking met Circus Rotjeknor en wil kinderen kennis laten maken met hedendaags circus.
Dit gebeurt door het actieve beoefenen, het presenteren van een korte voorstelling en het kijken naar een professionele voorstelling.

Kinderen tussen 8 en 12 jaar uit drie wijken in Rotterdam (Centrum: Oude Westen/Cool, IJsselmonde, Charlois: Zuidwijk) werken met docenten van Circus Rotjeknor in 5 tot 7 weken aan een circusvoorstelling.
Deze voorstelling wordt, in combinatie met een professionele hedendaags circusvoorstelling aan familie, vrienden en bewoners uit de wijk gepresenteerd.

Mee doen?
Stuur een mail via circusrotjeknor.nl/contact

Data voorstellingen
19 oktober Wijkpodium Islemunda
21 oktober Odeon
16 november De Wereld op Zuid

Voor meer informatie zie agenda

camouflage02

  • Openingsact student Codarts
  • Presentatie kinderen
  • Optreden leerling Circus Rotjeknor
  • Pauze
  • Voorstelling Circunstruction

Deze circusmiddag verbindt amateurbeoefenaars met professionele circusartiesten die een Bachelor in Circus Arts hebben gehaald. Een student van Codarts Circus Arts verzorgt de openingsact, en neemt het publiek mee in de sfeer van circus, virtuositeit en spektakel.

Hierna volgt de presentatie van de kinderen die zij door middel van gerichte opdrachten grotendeels zelf mochten verzinnen.

Een gevorderde leerling van Circus Rotjeknor van dezelfde leeftijd als de deelnemers zal de laatste act voor de pauze spelen. Op deze manier overbruggen wij de afstand tussen de kinderen die voor het eerst circus beoefenen en de professionals van Circunstruction.

Deelnemers en toeschouwers zien op deze manier de ontwikkeling van beginner tot professional in al zijn facetten. Zij zien en ervaren dat zij door regelmatig te oefenen iets kunnen bereiken wat grote indruk op anderen kan maken. Het geeft hen een boost voor hun zelfvertrouwen en vergroot hun inzicht in hun eigen mogelijkheden.

Als afsluiting zal Captain sugar and the monkey puppets de  familievoorstelling Camouflage spelen. Een voorstelling waarin circustechnieken zoals hoeden-jongleren, haar-hangen, chinese paal en verticaal touw verbonden worden in een voorstelling die laat zien hoe mensen in kleine gemeenschappen samenleven en welke obstakels zij tegenkomen als een vreemdeling hun wereld betreed. Kleine anekdotes worden met veel virtuositeit en verrassende beelden verteld.

Doelen

  1. Kinderen motiveren om door het beoefenen van circus nieuwe talenten te ontdekken, deze te ontwikkelen en hierdoor het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen van de deelnemende kinderen te versterken.
  2. Creëren van nieuw publiek voor hedendaags circus.
  3. Het begin leggen van een duurzame relatie tussen publiek en hedendaags circus.

Cir-Kids wordt medemogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Delta Poort Donatiefonds, Cultuurbuur.