Camouflage

Captain sugar and the monkey puppets:

Eyrún Ævarsdóttir: Verticaal touw, acrobatiek
Friederike Kohring: Hand to hand, Chinese paal, Haar- hangen
Jóakim Kvaran: Chinese paal, acrobatiek
Michael Zandl: Hoeden-manipulatie, acrobatiek
Wilko Schütz: Hand to hand, jongleren, acrobatiek

Artistiek advies: Andreas Denk

Uitgaande van de microkosmos in een woonkamer wil deze groep het fenomeen veranderingen onderzoeken. De angst voor en de behoefte aan verandering is alom tegenwoordig. Op zoek naar artistieke ontwikkeling willen zij verandering niet als beperking maar als een kans zien, als bron van inspiratie. De combinatie van hun uiteenlopende circustechnieken schept de mogelijkheid om handelingen op absurde manier uit te vergroten en vervreemdende beelden te creëren.

De woonkamer staat symbool voor de wereld om ons heen. In deze kamer leven vier mensen in ogenschijnlijke harmonie. Iedereen heeft zijn plaats en vervult zijn taakjes in een dagelijkse routine. Zij gebruiken vooral bekende gebruiksvoorwerpen voor objectmanipulatie op zoek naar handelingen die de relatie tussen de verschillende karakters duidelijk maakt.
De gemeenschap functioneert als een wel geoliede machine tot het moment waarop een vreemdeling de ruimte betreedt, deze brengt het evenwicht van de bewoners uit balans. Dit levert diverse conflicten op en de nadruk komt te liggen op de meer acrobatische disciplines zoals verticaal touw, Chinese paal en partner-acrobatiek. Uitgangspunt zijn hier de reacties van de verschillende karakters op de verandering. Het vredige samenleven is verstoord, de groep moet zich aanpassen. Uit de ontstane chaos ontwikkelt zich langzaam een nieuwe orde, die lijkt op de oude maar toch anders is. Maar de wereld draait door, waarschijnlijkheid staat de volgende vreemdeling al weer op de stoep.