Brace for impact

Knot on Hands: Britt Timmermans: hand to hand, acrobatiek en dans
Tijs Bastiaens: hand to hand, acrobatiek, dans
Mario Kunzi: hand to hand, acrobatiek, dans

Voorstelling geschikt voor theaters en buitenfestivals.

In Brace for impact wordt partneracrobatiek getransformeerd tot abstracte dans. Het dreigende gevaar dat onlosmakelijk verbonden is aan de spectaculaire trucs krijgt een nieuwe dimensie. Refererend aan de werkelijkheid waar het wankele evenwicht waarin wij leven elk moment verstoord kan worden laat Brace for impact op een subtiele manier het belang van samenwerking zien.

Abstract, omdat het onderzoek begint met een fysiek uitgangspunt, een onderzoek naar beweging. In de choreografie die vervolgens ontstaat zijn thema’s te herkennen die de artiesten bewust inzetten. Het is aan de toeschouwer de bewegingen in te vullen, ieder met zijn eigen associaties.
Dans, omdat Knot on hands ernaar streeft alle bewegingen organisch in elkaar te laten overvloeien. Zij willen een eigen taal in partner-acrobatiek creëren, waarbij de spectaculaire trucs die zij beheersen opgenomen worden in een flow. Zij willen de weg naar en uit een sprong- of gooi-moment zo aanpassen dat het in de bewegingskwaliteit van het grondwerk past en op die manier een wordt met het fysieke balanceren en bewegen.
In Brace for impact gaan de artiesten op zoek naar de grenzen van het dynamisch evenwicht en dan specifiek naar het moment van vallen. Het moment waarop het evenwicht zover overhelt dat de val onvermijdelijk is… Brace for impact!