Beste Circusvrienden,

Circusstad Festival

De lente laat zich nu in volle kracht zien en ook een aantal mooie projecten van voorafgaande jaren van Circunstruction zullen op Circusstad Festival Rotterdam gaan schitteren.
Het is fantastisch hoe Circusstad Festival zich voor jonge talenten inzet met het Dutch Circus Showcase. Dit jaar uitgebreid tot twee dagen. Aanstormend talent stelt zich hier voor aan programmeurs, professionals en publiek met pitches en voorstellingen. Deze projecten, die zijn begonnen bij Circunstruction, zijn er te zien:

In It  happens van La Campistany wil trapezeartieste Júlia de mooiste, meest spetterende show van haar leven geven. Jaren werkt ze aan perfectie, maar nu lijkt alles in de soep te lopen. Circus maken gaat niet zonder vallen en opstaan en haar technicus maakt het alleen maar erger. Zal het haar lukken de trapeze te bereiken? Te zien op 1-5 mei. https://circusstad.nl/programma/it-happens

In  Contra van Fabuloka komt een in het wit geklede dame aangelopen met haar rol koffer. Opeens komt er een zwarte hand uit tevoorschijn. Het blijkt haar schaduw. In een acrobatisch duet verliest de dame haar witte kledingstukken en ook zij blijkt helemaal zwart. De figuren smelten samen tot een energiek schaduwwezen met acht armen en benen. Zal de witte dame terugkeren uit de schaduwwereld? De voorstelling Contra is vervreemdend, visueel en fysiek, met muziek door de artiesten zelf gemaakt. Te zien op 1 mei.
https://circusstad.nl/programma/contra

Cyr-wheels en diabolo’s functioneren in oneindige bewegingen. In Cycle is David Eisele is degene die ze steeds weer tot beweging aanzet, net als iedereen zichzelf steeds weer aanzet tot de volgende poging in zijn leven. Cycle is een metafoor voor het leven dat zich in steeds nieuwe cycli ontwikkelt. Het motto is: het maakt niet uit hoe vaak je faalt, je hebt altijd de kans om de cyclus opnieuw te beginnen. Te zien op 2 en 3 mei. https://circusstad.nl/programma/cycle

In Koekoek zet acrobaat Milan Seegers met zijn gedresseerde kip de boel op stelten. Maar of het tussen hun koek en ei blijft? Milan jongleert met kippen en spiegeleieren tot hij letterlijk en figuurlijk in de knoop ligt. Dat levert een spectaculaire acrobatische choreografie op over jezelf oprapen en weer afstoffen en vooral over nooit opgeven! Koekoek - de debuut solovoorstelling van Milan Seegers die in 2012 afstudeerde aan Codarts Circus Arts - is tijdens de Circusstad Stadsparade de hele maand april te zien op vele plekken in Rotterdam. Te zien op 1 en 3 mei.
https://circusstad.nl/programma/koekoek

Three men from the north van The Nordic Council: Het Scandinavische trio Jakob Jacobsson,  Merri  Heikkilä en Bjarni  Àrnason ontmoetten elkaar op Codarts Circus Arts in Rotterdam. Nu werken ze aan hun circusvoorstelling over ‘Nordic Akwardness’, een viering van specifieke culturele eigenaardigheden. Wat is er toch zo typisch aan Noordse mannen? Three men from the north is een absurde voorstelling met live muziek, jongleurschap en een verticaal koord.  Er komt meer uit het noorden dan Ikea, thrillers en sauna’s. Te zien op 4en 5 mei.
https://circusstad.nl/programma/three-men-from-the-north

Ik hoop je te zien op Circusstad Festival!

Met hartelijke groeten van Jördis Cordua

www.circunstruction.nl