Beste Circusliefhebber,

Het nieuwe seizoen is begonnen en hiermee de nieuwe edities van Circunstruction en Cir-Kids. De voorbereidingen voor de inmiddels zevende Circunstruction-avond in het Maaspodium draaien op volle toeren en Cir-kids is uitgebreid met een nieuwe locatie in Hillesluis. Nieuw in het pakket is het impresariaat Circusart.nl, een klein maar fijn impresariaat dat zich inzet om de voorstellingen die uit Circunstruction voortkomen naar het publiek te brengen. circusart.nl

Zet de Circunstruction-avond op 16 november 2018 alvast in je agenda. Er zullen previews van vier uiteenlopende projecten van artiesten met een verfrissende blik op circus te zien zijn.

Júlia Campistany Albareda met Fifty-fifty (www.circunstruction.nl/fifty-fifty) die het publiek de verantwoordelijkheid voor haar leven letterlijk in handen geeft.

David Eisele gaat met Cycle (www.circunstruction.nl/cycle) de cyclus van het leven ondersteboven keren.

Milan Seegers krijgt in Koekoek (www.circunstruction.nl/koekoek) met de wraak van spiegeleieren te maken en raakt letterlijk en figuurlijk in de knoop.

Tom-André Hendon, Jakobe Geens en Charlie Hession onderzoeken in Statera (www.circunstruction.nl/statera)  de mogelijkheden van balans in fysieke communicatie.

Voortbouwend op het succes van Cir-kids in 2017 hebben wij nog een vierde locatie gevonden om Cir-kids aan kinderen uit Rotterdam aan te bieden. Circus Mix met Menno van der Laan is onze nieuwe partner in Hillesluis. Circus Rotjeknor gaat door in Zuidwijk, in het Centrum en in IJsselmonde. Cir-Kids wil kinderen motiveren om door het beoefenen van circus hun talenten en doorzettingsvermogen te ontdekken en te ontwikkelen. De kinderen leren in 7 weken diverse circusdisciplines en mogen aansluitend een presentatie geven die gekoppeld is aan de voorstelling Koekoek van Milan en een aantal verrassingsacts.

Klik hier voor data en tijden: www.circunstruction.nl/agenda

---

Fifty-fifty

Júlia Campistany Albareda: static trapeze en performance

Artistiek advies: Pieter Post

Júlia Campistany Albareda maakt een voorstelling als een collectieve happening, een uitnodiging om vreemden te ontmoeten en te communiceren over een gemeenschappelijk doel. Het publiek wordt van begin tot eind bij de voorstelling betrokken, gezamenlijk wordt naar oplossingen gezocht voor problematische situaties. De toeschouwers worden uitgedaagd om na te denken over menselijke relaties en het belang om verantwoordelijkheid te nemen... In de voorstelling krijgt het publiek de verantwoordelijkheid om het gewicht van Julia te dragen. Samenwerken om succesvol te kunnen zijn. Een voorstelling met zowel humor als gevaar.

---

Cycle

David Eisele: Cyr-wheel, diabolo, cello

Aristiek advies: Piet Rogie

De overeenkomst van de disciplines cyr-wheel en diabolo ligt in de oneindigheid van de beweging: zij functioneren doordat zij onafgebroken draaien. David is degene die hen steeds weer tot beweging aanzet, net als iedereen zichzelf steeds weer aanzet tot de volgende stap in zijn of haar leven. Cycle is als een metafoor voor het leven dat zich in cycli ontwikkelt. Steeds geldt dat het niet uitmaakt hoe vaak je faalt, je zult nog een kans hebben om de cyclus opnieuw te beginnen, om deze te beheersen en een volgende stap te zetten.

---

Koekoek   

Milan Seegers: object manipulatie, handstand, contorsie

Advies regie: Luc van Esch.

Koekoek is een familievoorstelling geïnspireerd op de oude traditie van de side-shows waarin freaks aan het publiek werden getoond. Hij pleit voor het lef om een buitenbeentje te durven zijn. Milan is een maffe en absurde verschijning die met plezier kunsten met zijn gedresseerde kip laat zien. Het kip legd eieren en zonder ook maar enige rekening te houden met de gevoelens van de kip gaat hij er mee gooien en jongleren. Even later maakt hij er “spiegeleieren’ van en draait en gooit hen in de lucht. Als de spiegeleieren beginnen te praten en hem uit te schelden, raakt hij zijn zelfvertrouwen volledig kwijt.  Met dans en contorsie ligt hij letterlijk en figuurlijk in de knoop. Het ontstaat een acrobatische choreografie over jezelf oprapen en afstoffen en vooral nooit opgeven!

---

Statera

Partner- en vloeracrobatiek:

Tom-André Hendon,
Jakobe Geens, Charlie Hession
Artistiek advies: Alice Erlanger

Statera is een fysiek onderzoek naar hoe we door het leven balanceren, duwen, trekken, botsen, worstelen, in ieder geval verbonden, in ieder geval in beweging. Een gevecht voor balans. Een staand lichaam is in evenwicht, terwijl een lopend lichaam langzaam valt en zichzelf opvangt om in een dynamisch evenwicht te blijven. Om ergens te komen moet je jezelf uit balans brengen om een stap te kunnen nemen. De wereld raakt steeds meer uit balans; de druk van de moderne westerse levensstijl destabiliseert het intuïtieve evenwicht tussen mensen onderling. Hoe gaan wij met anderen om? Als individu en in de context van het grotere geheel? Erbij horen, hoe doe je dat? 

 

---

Grote dank gaat naar de fondsen die Circunstruction en Cir-kids financiële steun hebben toegezegd:

Gemeente Rotterdam, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Erasmusstichting, Van Capellen Stichting, Stichting bevordering van Volkskracht, Stichting Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam, Stichting Rotterdamse Bond Voor Lichamelijke Opvoeding, Deltapoort Donatiefonds.

---

www.circunstruction.nl

Met hartelijke groeten van

P.s. tot ziens in het Maaspodium op 16 november