Beste Circusliefhebber,

Het nieuwe jaar goed op gang en hiermee ook nieuwe projecten van Circunstruction.

In december 2017 is er bij diverse fondsen subsidie voor Camouflage van Captain Sugar & the Monkeypuppets aangevraagd. Rotterdam Dienst Kunst en Cultuur en drie andere fondsen hebben hun financiële steun toegezegd. Zij gaan in februari 3 weken in Het Klooster in Breda werken en op 5 en 6 mei op Circusstad festival een nieuwe versie van Camouflage spelen. Dit is echt iets om naar uit te kijken, wie deze voorstelling nog niet heeft gezien mag hem niet missen en ook voor diegenen die hem al zagen een goede reden om te kijken hoe de voorstelling is ontwikkeld. Hou de agenda van Rotterdam Circusstad in de gaten: www.circusstad.nl

Op dit moment lopen er gesprekken met artiesten die in het najaar met een nieuw project willen starten. Dit is altijd een mooie en spannende tijd. Ik probeer als het ware in de hoofden van deze artiesten te kijken en met hun samen uit te vinden wat zij willen bereiken en vooral hoe zij daar willen komen. Een voorstelling die nog creëert moet worden en die in dit stadium uit ideeën en bewegende beelden bestaat is moeilijk om naar woorden te vertalen. Voor mij is dit altijd een spannende en fascinerende uitdaging.

---

Wij kunnen terugkijken op een bijzonder mooie editie van Circunstruction in november 2017.

Zinnia Oberski betoverde met Dreams of the small gods, een mythologisch duet met buffelschedel. Haar voorstelling tendeerde sterk richting performance art, wat vooral aan de rust en de verrassende beelden lag die zij wist te creëren.

---

Nordic Council toonde met Three men from the north een hilarische kijk op de Nordic way of live. Drie mannen aan het werk met een stel Ikea- krukjes, jongleerattributen, verticaal touw en muziekinstrumenten. Ik ben zeer benieuwd hoe zij deze voorstelling verder gaan uitwerken.

 

---

In oktober heeft Familiar Faces de BNG Bank Circusprijs 2017 gewonnen en kreeg een cheque van €6.000,- overhandigd.

“De jury verkoos Familiar Faces vanwege de bijzondere, bijna terloopse opbouw van hun presentatie waarin vallen en opstaan, totale verbinding en onderling vertrouwen gecombineerd worden met spierkracht en totale slapte. De subtiele humor overtuigt en zorgt ervoor dat het volledig ontbreken van muziek niet gemist wordt. De keuze om dat te doen getuigt van lef. De jury ziet uit naar de verdere carrière van dit gezelschap.”

Met familiar faces gaat het dus uitstekend, hun werk word erkend en zij werden vanuit verschillende kanten gesteund. Zo speelden ze in januari tijdens Smells like circus in De Minard schouwburg in Gent. Zij willen hun voorstelling uitwerken tot een uur, en tonen steeds weer nieuwe versies. Een langlopende work in progress wat zeer spannend is om te volgen.

---

Op de website van Circunstruction zijn trailers te zien van bovengenoemde voorstellingen.

---

www.circunstruction.nl

Met hartelijke circus groeten,