Circunstruction op 17 en 19 november in het Maaspodium.

Ik ben heel blij dat ik je opnieuw voor een Circunstruction-avond in het Maaspodium kan uitnodigen. Op vrijdag 17 november kun je van de previews van Zinnia Oberski, Nordic council en Familiar faces genieten.

Deze keer zijn ook op zondag 19 november (ex)projecten van Circunstruction te zien.

• Captain sugar and the monkeypuppets tonen hun preview van de vrolijke familievoorstelling: Camouflage.

• Not somewhere else van Monki. Hij maakte deel uit van Circunstruction 2. Sindsdien heeft hij zijn project System(t)error op eigen kracht doorontwikkeld tot een avondvullende voorstelling.

Voor reserveringen: https://www.maastd.nl/agenda/?maand=2017-11

Voor wie geen tijd heeft om in november te komen kijken, heeft verschillende kansen om de voorstellingen in ontwikkeling op andere festivals in Rotterdam te zien. Kijk hiervoor op http://www.circunstruction.nl/agenda

---

Ook voor Cir-Kids is subsidie toegekend

In samenwerking met Circus Rotjeknor en Islemunda kunnen ongeveer 60 kinderen uit drie Rotterdamse wijken (Oude Westen, IJsselmonde en Zuidwijk) in 5 tot 7 weken aan een circusvoorstelling werken.

Deze voorstellingen zijn samen met de preview van Captain sugar and his monkeypuppets te zien in Islemunda, de nieuwe Circusstudio (Odeon) en De Wereld op Zuid.

Naast familie worden ook de bewoners uit de wijk uitgenodigd en extra aandacht aan ouderen in nabije verzorgingshuizen besteed. Wij hopen door dit project kinderen en ouders en vrienden te enthousiasmeren voor circus.

Klik hier voor data: http://www.circunstruction.nl/agenda

---

Hopelijk heb ik je met deze brief nieuwgierig kunnen maken. Graag tot november,

---

Camouflage

Captain sugar and the monkey puppets ziet de woonkamer als microkosmos waar ze het fenomeen van verandering onderzoeken. Angst voor verandering en de behoefte aan verandering is overal aanwezig. Met een combinatie van verschillende circustechnieken worden dagelijkse activiteiten op absurdistische wijze uitvergroot en vervreemde beelden gecreëerd.

Eyrún Ævarsdóttir: Verticaal touw, acrobatiek

Friederike Kohring: Hand to hand, Chinese paal, Haar-hangen

Jóakim Kvaran: Chinese paal, acrobatiek

Michael Zandl: Hoeden-manipulatie, acrobatiek

Wilko Schütz: Hand to hand, jongleren, acrobatiek

---

Three men from the north

Merri Heikkilä: Objectmanipulatie, (partner-) acrobatiek, zang, mandoline en viool.

Bjarni Árnason: Diabolo en partner acrobatiek.

Jakob Jacobsson: Verticaal touw, partner acrobatiek, piano en contrabas.


Falen is altijd een optie. The Nordic council combineert hedendaagse circus met live muziek en een nieuw perspectief op mislukking en succes. Deze drie acrobaten afkomstig uit IJsland, Finland en Zweden delen een nieuwsgierigheid naar nieuwe combinaties van jongleren, aerial acrobatiek en hun Scandinavische mentaliteit. Samen vormen ze een vreemd trio die je naar meer mislukkingen in je leven laat verlangen.

---

Dreams of the small gods
Zinnia Oberski; trapeze

Geïnspireerd door mythen, verhalen en tribal art behandelt deze voorstelling de wereld op de rand van de waarneming. Waar ligt de grens tussen het bewuste en onderbewuste? Wat is echt en wat is illusie? Wat is heilig en wat is het profane? De voorstelling neemt je mee op een buitenaardse reis door de tijd, waar tegenstellingen samensmelten, waar mens in dier verandert en de werkelijkheid anders is dan wat u heeft gedacht...

---

Not sure where this came from

Familiar faces: Hendrik van Maele, Petra Steindl, Felix Zech, Josse de Broeck.

Artistieke begeleiding: Sergi Parès (Un loup pour l’homme).

Met vallen en opstaan. Samen vallen we. Samen staan we weer op. De vier partner acrobaten van Not sure where this came from willen hun visie over het proces van het leven met het publiek delen. Dans, theater en acrobatiek zijn hun instrumenten om de wereld beter te begrijpen. Naar hun mening gaat dit niet over slagen of falen, maar over vallen en opstaan, doorgaan en de consequenties daarvan dragen. Zij gaan de limbo tussen de activiteit en passiviteit uitvergroten om zo het proces van het leven weer te geven.

---