Alone I stand together

Joris de Jong: Object manipulatie, poppenspel.

Alone I stand togetherJoris de Jong wil in Alone I stand together een intieme voorstelling maken over de eenzaamheid in een steeds individualistischere maatschappij. Hij wil zijn eigen verbeeldingskracht met het publiek delen en hen getuige maken van de mogelijkheden om objecten tot leven te brengen. Naast het jongleren zal hij menselijke karakters laten ontstaan uit de voorwerpen waarmee hij jongleert. Er ontstaat een relatie met hen, maar ook tussen hen: een driehoeksverhouding.

“Mijn drijfveer voor deze voorstelling is de individualisering van de maatschappij en de hieruit ontstane eenzaamheid. We zijn meer verbonden maar staan verder weg van elkaar. Ik ben geïnteresseerd in de rol die objecten spelen in de relaties die we aangaan en de personificatie van deze objecten als gevolg daarvan.
Bijna iedereen zoekt naar relaties. In de eenzaamheid kan zelf een dier of object een mogelijke partner zijn. Zo wil ik spelen met alter ego’s, relaties met objecten opbouwen en deze onderzoeken. Ik wil het publiek met andere ogen naar de objecten om hen heen laten kijken en ze aan het denken zetten over hun eigen relaties met mensen en dingen.”