A Circle of Exchange

Erin Skye Circus
Erin Burley: Handstand, Straps, Contortion en ASMR (ontspanningstechniek)
Artistiek advies: Rodia Vomvolou

In A Circle of Exchange gaat Erin Burley haar circustechniek als ijsbreker gebruiken en een toestand creëren waarin eenieder zich welkom voelt om met een onbekende het gesprek aan te gaan. De gedachte van inclusiviteit doorgevoerd met ASMR (ontspanningstechniek) en de kracht van circus.

“In een wereld waarin we alles online delen, mis ik de persoonlijke communicatie. Ik geloof dat communicatie van mens tot mens ieders leven positiever maakt. Ik wil het publiek tijdens mijn voorstelling met elkaar verbinden en aanmoedigen om ook in het dagelijks leven meer open te staan voor communicatie met onbekenden en zo mijn steentje bijdragen aan het algemene geluk van mensen. In deze voorstelling wil ik circus combineren met ASMR om een open en intieme sfeer te creëren waarin de toeschouwers zich veilig genoeg voelen om hun verhaal met elkaar te delen. Zo wil ik de circuspiste veranderen in een “Circle of Exchange”.

Circustechniek is de rode draad door de voorstelling. Alleen gaan de toeschouwers in de voorstelling niet alleen naar mij kijken, maar gebruik ik de circustechniek om met hen in gesprek te gaan. Uit ervaring weet ik dat als ik tijdens een voorstelling in een handstand met mensen ga praten het een bijzonder effect heeft: het gesprek wordt extra intiem. Het zou spectaculair zijn als het lukt om deze ervaring uit te breiden en ook het publiek onderling met elkaar in contact te brengen.”