about

Missie
Circunstruction wil getalenteerde circusartiesten de mogelijkheid bieden om de kloof tussen opleiding en professioneel werkveld te overbruggen; de artiesten de kans bieden hun fantasieën in daden om te zetten en hen ondersteunen bij het opbouwen van een carrière als artiest en circusmaker. Hiermee draagt Circunstruction bij aan de ontwikkeling van het nieuwe circus in Nederland.

Visie
Om een nieuwe onderscheidende podiumkunst te worden en hierbij zijn identiteit te bewaren zal zich het nieuwe circus van binnenuit moeten ontwikkelen. Circunstruction wil de circusmakers van de toekomst steun bieden om hun talent onafhankelijk te kunnen vormen. Een plaats waar zij met artistieke steun kunnen onderzoeken hoe de technische vaardigheden uit het circus ingezet kunnen worden voor een nieuwe, authentieke taal, en waar uitwisseling plaats vindt tussen de circusmakers onderling en met het publiek.
Zo wil Circunstruction bijdragen aan de ontwikkeling van circus tot een volwaardige podiumkunst in Nederland.

Aanpak
Circunstruction schept de mogelijkheid voor de makers om zich met een goede basis van een voorstelling aan gevestigde podiuminstellingen te kunnen presenteren een zorgt op deze manier voor het vertrouwen om in deze jonge makers te investeren.
Voor ontwikkeling tot circusmaker met een eigen visie is een goede artistieke begeleiding essentieel. Daartoe bouwen wij aan een netwerk van artistieke begeleiders met expertise en kennis van circus.
Ook bieden we de jonge makers inzicht in de bedrijfskundige aspecten, financiële mogelijkheden en voorwaarden in de podiumkunsten.
Om de artiesten een toekomstperspectief te bieden en hen te verbinden met het werkveld, bouwen wij een netwerk met programmeurs van theaters en festivals. Samen met de andere circus-initiatieven in Nederland zullen wij het publiek kennis laten maken met de nieuwe en andere vormen van circus.

De ontwikkeling van de makers wordt gebaseerd op volgende bouwstenen:

· Denken: Ontwikkelen van een duidelijk concept en plan van aanpak.

· Bouwen: Uitwerken van het concept ondersteund door artistieke begeleiding.

· Reflecteren: Presenteren en discussiëren met het publiek en deskundigen.

· Verbinden: Verbinden met het netwerk in de stad Rotterdam en het netwerk van festivals en theaters in Nederland.

Bestuur Stg. snaD:

Ben Rubingh, voorzitter Stichting Circomundo (de Nederlandse koepel van jeugdcircussen), vertegenwoordiger in het Platform Circus Cultuur en lid Adviesraad van Erasmus+ Youth en voormalig zakelijk directeur bij Circus Rotjeknor te Rotterdam.

Sander Wiese,  betrokken bij Circus Rotjeknor, enthousiast theater bezoeker en docent wiskunde.

Jan Rodenburg, Cultureel betrokken en zelfstandig ondernemer op het terrein van internet-toepassingen.